O Ρεμί ταξιδεύει στην Πάρο: Καφενείο «Η Παλιά Αγορά» (Κουντούρης), Νάουσα

O Ρεμί ταξιδεύει στην Πάρο: Καφενείο «Η Παλιά Αγορά» (Κουντούρης), Νάουσα

Ποιος είπε ότι στην Πάρο, και δη στην πολυσύχναστη Νάουσα, δεν υπάρχουν low budget προτάσεις με ποιότητα ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού;

Αν φτάσεις εξαντλημένος από το ταξίδι και θέλεις να ξεφύγεις λίγο από το άγχος της μετακίνησης, πήγαινε στο καφενείο του Κουντούρη.

Δες περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις





Πρόσθεσε το Exodos στη Google

Ένα μόνο μειονέκτημα έχει το καφενείο: στις 19:00 γίνεται το αδιαχώρητο, και θα βρεθείς ανάμεσα σε πλήθος κόσμου κυριολεκτικά… πάνω από το κεφάλι σου. Άρα, το σωστό είναι να πας νωρίτερα, γύρω στις 18:00.

Σημειώνω ότι το καφενείο παραμένει παραδοσιακό, με προσιτές τιμές, ανοιχτό όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι, όμως, οι τουρίστες που έχουν ήδη ανακαλύψει αυτόν τον μικρό θησαυρό το θεωρούν από τα «must visit» σημεία της περιοχής. Και όχι άδικα, διότι με τα χρήματα που θα δώσεις εδώ για να φας κάτι γνήσιο και καλό η άλλη επιλογή είναι το γνωστό σουβλάκι. Ε, και πόσα σουβλάκια να φας για να κρατήσεις χαμηλά τον οικονομικό προϋπολογισμό;

Δεν θα βρεις τον απόλυτο γευστικό παράδεισο, ούτε θα δοκιμάσεις φαγητά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ στη ζωή σου, ούτε θα χορεύεις σαν τον χαζοχαρούμενο Φιλ από το Netflix. Αλλά ό,τι κι αν παραγγείλεις θα είναι περιποιημένο και φροντισμένο. Άξιο αναφοράς είναι ότι το καφενείο έχει και τέλειο τηγάνι.

Μη λησμονήσεις να πάρεις τα κλασικά που αγαπάς σε ένα καφενείο, δηλαδή το τρίπτυχο: κεφτεδάκια, πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα. Εδώ, όμως, μπορείς να τα εμπλουτίσεις με κολοκυθοκεφτέδες και φυσικά με τηγανητό καλαμαράκι.

Δεν σας κρύβω ότι μπήκα στον πειρασμό να παραγγείλω και μουσακά. Είχα χρόνια να φάω και είναι σίγουρα φαγητό που απαιτεί κόπο και ταλέντο και πραγματικά βαριέμαι να μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάξω. Άσε που αφήνεις μετά μια κουζίνα βομβαρδισμένη.

Να τονίσω επίσης ότι στο καφενείο δεν πηγαίνεις για ρομαντικό ραντεβού, ούτε έχεις θέα που κόβει την ανάσα. Πηγαίνεις για να χορτάσεις τίμια και αυτό, αγαπημένα μου παιδιά, έχει μεγάλη αξία σε μια τουριστική Ελλάδα που απευθύνεται συχνά στα πορτοφόλια επενδυτών με αβέβαια κίνητρα.

Νάουσα, Πάρος, 2284051847

Σχετικά άρθρα