Στην «Ascot», την πρεσβεία του Καναδά στη Νίκαια
Βρήκαμε την καλύτερη καναδέζικη πίτσα για το αποψινό ματς Καναδάς-Ελβετία.
Στην Αθήνα θα βρεις όλες τις πίτσες –ναπολιτάνικη, ρωμαϊκή, ντιπ ντις, Σικάγο– αλλά σαν τη «σοσιαλιστική» καναδέζικη πίτσα των ’80s που σερβίρει η «Ascot» δεν υπάρχει άλλη. Αποτελεί δε φοβερή πρόταση για take-away ή delivery για το αποψινό ματς του Μουντιάλ 2026, Καναδάς-Ελβετία.
Βραβευμένη από την Άτυπη Διεθνή και Αμερόληπτη Επιτροπή Διάσωσης Παγκόσμιου Πολιτιστικού Πλούτου και επανειλημμένα εγκεκριμένη από το κοινό ως αγαπημένη πιτσαρία αναμνήσεων, η «Ascot» συνεχίζει να εκπροσωπεί διακριτικά αλλά επάξια την καναδέζικη παράδοση στη Νίκαια.
Η επιτροπή μας, που ερευνά φαγητά από όλο τον κόσμο, κοινώς φαγητά που τρώνε συνήθως οι λαοί και όχι η πλουτοκρατία, δοκίμασε τρεις πίτσες: η πρώτη ήταν Μαργαρίτα, η δεύτερη είχε σουτζούκι και η τρίτη ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά και διπλά μανιτάρια. Καταλήξαμε ότι η πίτσα της «Ascot», αυτή που λένε καναδέζικη φούρνου, έχει μείνει απαράλλακτη στον χρόνο. Το δε ψωμάκι της είναι τραγανό στη βάση και στις άκρες χωρίς να γίνεται φρυγανιά και παίρνει έξτρα νοστιμιά από το βούτυρο και μια υποψία σκόρδου που προσθέτουν.

Μας αρέσει γιατί μας ταξιδεύει στα 80s, είναι πίτσα αναμνήσεων. Και μπορεί οι Ιταλοί πιτσαϊόλοι να έφταναν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας μόλις την έβλεπαν, αλλά δεν μας ενδιαφέρει τι λένε γιατί είναι απόλυτοι, ιμπεριαλιστές, μαφιόζοι και σοβινιστές.
Την «Ascot» μπορεί να την κοροϊδέψεις όταν τη δεις, αλλά μόλις ξεκινήσεις να την τρως δεν θα σταματάς. Είναι ιδανική και για πρωινό, κρύα από το προηγούμενο βράδυ.
Ολύμπου 23, Νίκαια, 2104902291
