Στο «Loser» δεν χάνεις ποτέ

Στο «Loser» δεν χάνεις ποτέ

Το μπαρ της Ηπίτου όχι μόνο αντέχει στον χρόνο, αλλά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ένα από τα πράγματα για το οποίο δεν έχω πλέον υπομονή είναι τα μπαρ και οι μπαρίστες που παίρνουν υπερβολικά σοβαρά το κόνσεοτ που υπηρετούν. Είναι απόλυτα σεβαστό να αγαπάς την δουλειά σου και να θέλεις να την προωθήσεις όπως της αρμόζει, όμως τα overpriced κοκτέιλ σε χώρους χωρίς άνετες καρέκλες, σερβιρισμένα από mixologists που συμπεριφέρονται σαν να σώζουν ζωές, το έχω ξεπεράσει προ πολλού. Για αυτό βρίσκω τον εαυτό μου να επιστρέφει ξανά και ξανά σε στέκια που ανακάλυψα νεότερη, δοκιμασμένα, που γνωρίζω με σιγουριά ότι θα προσφέρουν νόστιμα ποτά, όμορφη ατμόσφαιρα και δεν θα προσπαθήσουν να «καπελώσουν» την έξοδο σου με την δική τους προσωπικότητα. Έτσι λοιπόν, όσος χρόνος και αν περάσει, ξέρω πως πάντα θα προτιμάω το «Loser».

View this post on Instagram

A post shared by loser_in_athens (@loser_bar)

Πρόκειται για μία pop ζούγκλα με τροπικά αερόφυτα και λευκές μαϊμούδες, λαμπιόνια που θυμίζουν πυγολαμπίδες και φωτιστικά από μπουκάλια με τζιν, με μία επιβλητική μπάρα να βασιλεύει στην αίθουσα και ένα μπαρ γεμάτο με μυστικά και εκπλήξεις. Το γνώρισα πρώτη φορά το 2019, μία ολόκληρη ζωή πριν δηλαδή, όταν μία φίλη ξεκίνησε να δουλεύει εκεί ως σερβιτόρα, όμως η περιοχή και εγώ έχουμε ακόμα πιο μακριά ιστορία, καθώς κριβώς απέναντι βρίσκεται ακόμα το λύκειο που φοίτησα. Παρόλα αυτά, το «Loser» ευθύνεται για τις περισσότερες από τις χαρούμενες αναμνήσεις μου σε αυτό το στενό.

View this post on Instagram

A post shared by loser_in_athens (@loser_bar)


O Γιώργος Καραΐσκος, η Ελίνα Γιουνανλή και ο Παναγιώτης Καραγιάννης, αποφάσισαν να χτίσουν το «Loser» με την λογική ότι τιμώμενο πρόσωπο δεν είναι εκείνος που χειρίζεται την κάβα ή τα decks αλλά όσοι αποφασίζουν να περάσουν το απόγευμα ή το βράδυ τους μαζί τους. Ένα μέρος όπου δεν χρειάζεται να υψώσεις την φωνή σου για να μιλήσεις με τους διπλανούς εξαιτίας της δυνατής μουσικής, μπορείς όμως να αφήσεις τις νότες να θέσουν το κατάλληλο mood για παιχνιδιάρικες συζητήσεις και φλερτ. Πράγματι, όσο η ώρα περνάει και έξω σκοτεινιάζει, οι παρέες που ανοίγουν την πόρτα του «Loser» φαίνονται ορεξάτες όχι ακριβώς για να παρτάρουν αλλά για να περάσουν όμορφα, αφήνοντας για λίγο πίσω την urban βαβούρα της Αθήνας με τη συνοδεία ενός ποτού όπως το «Bòrne Toulouse» ( με Beefeater Gin London, τζίντζερ, κανέλα και μοσχολέμονο), μίας τζαζ μελωδίας, μίας κουβέντας περί αμερικάνικου σινεμά και μιας υπόσχεσης πως θα επιστρέψουν σύντομα.

View this post on Instagram

A post shared by loser_in_athens (@loser_bar)

Τα ποτά φυσικά είναι εξαιρετικά και φτιαγμένα με επιμονή στην ακρίβεια και την ποιότητα, ενώ τα κομμάτια που θα ακούσεις να έρχονται από τα ηχεία θα σου φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση ακόμα περισσότερο. Μία δόση έξυπνου χιούμορ και pop αναφορών υπάρχει σε όλη την ατμόσφαιρα, από τη διακόσμηση μέχρι το μενού, ενώ αν έχεις όρεξη (και ΜΟΝΟ αν δώσεις εσύ το σινιάλο ότι θέλεις παρέα) τα παιδιά μπορούν να κάνουν φοβερές συζητήσεις για το σινεμά, τη μουσική ή τη σειρά που παρακολουθούν αυτήν την περίοδο. 

Τώρα που καλοκαιριάζει, δοκίμασε οπωσδήποτε το mango daiquiri. 

Σχετικές καταχωρίσεις

Σχετικά άρθρα