Μεταλιές στο Arch και ασιατική κουζίνα στη Φ. Νέγρη για να μη μείνεις μέσα σαββατιάτικα
Όλα τα must-see στην Αθήνα για το Σάββατο 2 Μαΐου.
Περιεχόμενα
Εάν διαβάζετε αυτό το κείμενο από κάποια παραλία ή αράζοντας στην αυλή του σπιτιού σας στο χωριό, μάλλον το ανοίξατε καταλάθος. Αυτό το άρθρο είναι για όσους έμειναν στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και προσπαθούν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιούνται τι να κάνουν το σαββατοκύριακο (εκτός από το να σαπίσουν στον καναπέ).
Η αλήθεια είναι ότι ο τελευταίος ανοιξιάτικος μήνας έχει άπειρες επιλογές για βόλτα, από συναυλίες και εκθέσεις μέχρι food markets. Παρακάτω όλα τα must-see για αυτό το Σάββατο, 2 Μαΐου.
Μαθήματα industrial metal

ΟΚ, δεν είναι Rammstein, αλλά και οι Godflesh κάτι ξέρουν από το το συγκεκριμένο είδος. Οι industrial metal θρύλοι επιστρέφουν στην ελληνική πρωτεύουσα, στη σκηνή του Arch, το Σάββατο 2 Μαΐου, με άγριες διαθέσεις και τις πιο μεγάλες τους δισκογραφικές επιτυχίες.
Γκοθ δυστοπία
Στο Death Disco τα Dystopian Nights είναι πλέον παράδοση και δεν χάνονται. Στις 2/5, ο resident DJ Leo Skiadas και ο guest DJ Vlad Janicek των βρετανών The Nosferatu θα βρίσκονται στα decks από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες και θα παίζουν όλα τα αγαπημένα μας γκοθοχιτ από Bauhaus, Sisters of Mercy, She Past Away, Depeche Mode, Twin Tribes, The Cure και πολλούς άλλους.
Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ στην Ίριδα

Ο Φωτογραφικός Τομέας του ΠΟΦΠΑ εγκαινίασε στις 25/4 την έκθεση με φωτογραφίες των νέων μελών του και μας περιμένει να τη δούμε στο Κινηματοθέατρο Ίρις, στην Ακαδημίας 55. Το Σάββατο 2 Μαΐου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 12:00 έως τις 15:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Και για όσους κινηματογραφόφιλους ενδιαφέρονται, απέναντι από την Ίριδα βρίσκεται το σινεμά Έλλη, που αυτό το ΣΚ παίζει «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» και «Ο Κος Κανένας Εναντίον Πούτιν».
Ασιατικό μέχρι τελικής πτώσης

Το επιτυχημένο Athens Asian Food Festival επιστρέφει ακόμα μεγαλύτερο, με την Kypseli Edition 2026 και καλεσμένους διακεκριμένους σεφ, γνωστά εστιατόρια και ιντριγκαδόρικα street food concepts που «αγκαλιάζουν» την ασιατική κουζίνα. Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μεταμορφώνεται για άλλη μια χρονιά σε ασιατική αγορά, με θεματικό μπαρ που θα σερβίρει signature cocktails και mocktails, DJ sets και, φυσικά, άφθονο φαγητό (2-3/5).

