Η πόλη σήμερα: «Καυτές» προβολές, σύγχρονη τέχνη και παιδικό θέατρο

Η πόλη σήμερα: «Καυτές» προβολές, σύγχρονη τέχνη και παιδικό θέατρο

Τσέκαρε τις προτάσεις μας για έξοδο αυτή την Τρίτη.

Εάν νιώθεις αρκετά γενναίος ώστε να εγκαταλείψεις το κλιματιστικό του σπιτιού σου, εμείς σου προτεινούμε μια «καυτή» προβολή, βουτιές στη Μαρίνα Ζέας, τέχνη στο Κολωνάκι και μια παιδική παράσταση.

Ζέστη μέσα στη ζέστη

Σήμερα στιςσ 21:00 το Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου παίζει το 9ο Open Air Festival και το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ. Στο χολιγουντιανό αριστούργημα με την Μέριλιν Μονρόε, δύο μουσικοί, ο Τζο και ο Τζέρι, γίνονται μάρτυρες ενός γκανγκστερικού ξεκαθαρίσματος κατά τη διάρκεια της Ποταπαγόρευσης στο Σικάγο. Για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τους δράστες, μεταμφιέζονται σε δύο κορίτσια, τη Δάφνη και την Τζόζεφιν, και μπαίνουν σε μια μπάντα.

Ραντεβού στη Μαρίνα Ζέας

© Πισίνα Μαρίνα Ζέας

Προφανώς και δεν θα σκιπάραμε τον Πειραιά για καλοκαιρινές εξόδους. Το all-day bar-restaurant στη Μαρίνα Ζέας είναι ένας all senses προορισμός, γεμάτος αφορμές για χαλάρωση αλλά και ψυχαγωγία. Σήμα κατατεθέν του spot, φυσικά, η τεράστια πισίνα στον εξωτερικό χώρο, μαγευτικό σημείο, ιδανικό για μαύρισμα, βουτιές και άραγμα. Η ατμόσφαιρα είναι ειδυλλιακή, με τη μοναδική θέα στον Σαρωνικό που ποτέ δεν βαριόμαστε να χαζεύουμε. Ένα χορταστικό διάλειμμα από την καθημερινότητα δίπλα στο νερό, παρέα με ένα ποτό αλλά και εκλεκτό φαγητό, σε ένα πολυτελές σκηνικό.

Ώρες λειτουργίας: Κυριακή-Πέμπτη: 9:00-14:00, Παρασκευή-Σάββατο: 9:00-15:00

Μια σύγχρονη Αφροδίτη

Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η έκθεση «Η Αφροδίτη του Lespugue» του Τζεφ Κουνς διανύει τον τελευταίο της μήνα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η επιβλητική, μπαλονένια Αφροδίτη του γνωστού Αμερικανού δημιουργού κοσμεί το Μέγαρο Σταθάτου, σε μια έκθεση με σημαντικό επιστημονικό περιεχόμενο και ερμηνείες. Ο Κουνς φέρνει το έργο του «Balloon Venus Lespugue (Orange)» σε διάλογο με εννέα άλλες «Αφροδίτες» από την παλαιολιθική περίοδο. Το αντίγραφο του έργου στην «Η Αφροδίτη του Lespugue», που εκτίθεται μαζί με πρωτότυπα σχέδια του Κουνς, παρασύρει τον θεατή ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίκεντρο όλων, η γυναίκα και οι διάφορες εκφάνσεις της.

Παιδικό θέατρο για οικογενειακή έξοδο

Το κλασικό και αγαπημένο παραμύθι «Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια» παίρνει νέα πνοή μέσα από μια σύγχρονη, ξεκαρδιστική και άκρως τρυφερή θεατρική διασκευή της Κέλλυς Σταμουλάκη απόψε στο Τριανόν Cinemax. Η παράσταση προσεγγίζει τη γνωστή ιστορία με μια φρέσκια, απόλυτα κωμική ματιά, γεμάτη ζωντανό ρυθμό, μελωδίες και ευρηματικά σκηνικά παιχνίδια. Εδώ, ο διαβόητος Λύκος μεταμορφώνεται σε έναν σπαρταριστά αδέξιο χαρακτήρα, η Μαμά Κατσίκα αποδεικνύεται ατρόμητη, ενώ τα ζωηρά κατσικάκια επιστρατεύουν το θάρρος και την ομαδικότητα για να ξεπεράσουν κάθε κίνδυνο. Μέσα από ένα ευφάνταστο παιχνίδι ανατροπών και διαδραστικών στοιχείων, το έργο αναδεικνύει με μοναδική ευαισθησία πως η αληθινή υπεροχή κρύβεται στην εξυπνάδα, στην αγάπη και στη συνεργασία της καρδιάς και του μυαλού.

Σχετικές καταχωρίσεις

Σχετικά άρθρα