Η φιλμογραφία του Μπέλα Ταρ έρχεται ξανά στις αίθουσες
Ξεκινώντας από αυτή την Πέμπτη, οι ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη έρχονται ξανά στη μεγάλη οθόνη, με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες από το νέο γραφείο διανομής, Amarcord.
Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από τον θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη Μπέλα Ταρ. Από αυτή την εβδομάδα και ξεκινώντας από τις «Αρμονίες του Βερκμάιστερ», ένα νέο γραφείο διανομής, η Amarcord της Πέγκυς Ρίγγα μάς προσφέρει ένα ταξίδι στη φιλμογραφία του αξέχαστου δημιουργού. Έτσι, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2026 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στη μεγάλη οθόνη το «Άλογο του Τορίνο», το «Κολαστήριο», τον «Άνθρωπο από τον Λονδίνο» και το «Σαταντάνγκο» σε πλήρως ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, σε επιμέλεια του ίδιου του Ταρ.
Οι «Αρμονίες του Βερκμάιστερ», που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη, 16/7 στις αίθουσες, μεταφερόμαστε σε μια ανώνυμη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, όπου καταφθάνει ένα μυστηριώδες τσίρκο με μόνες ατραξιόν το κουφάρι μιας γιγαντιαίας φάλαινας και ένα δύσμορφο πλάσμα, τον επονομαζόμενο «Πρίγκιπα». Η άφιξη του τσίρκου θα πυροδοτήσει μια έκρηξη οργής, καταστροφών και εγκλημάτων, με αυτόπτη μάρτυρα τον νεαρό αλαφροΐσκιωτο ταχυδρόμο της πόλης, Γιάνος Βάλουσκα. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λάσλο Κράσναχορκάι ,«Η Μελαγχολία της Αντίστασης».
Η εταιρεία Amacord γυρνάει το βλέμμα της προς το παρελθόν της κινηματογραφικής τέχνης, σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς τίτλους, κρατώντας όμως τα μάτια της ανοιχτά στην τρέχουσα παραγωγή. Οι επανεκδόσεις που θα μάς φέρει θα προβάλλοται αυστηρά μόνο σε αίθουσες με επαρκές σύστημα προβολής.