Η πόλη σήμερα: CHÓRES στην Επίδαυρο, διπλό σινέ-ραντεβού και νόστιμο «μπέεργκερ»
Τι θα κάνεις στην Αθήνα λίγο πριν έρθει το σαββατοκύριακο.
Περιεχόμενα
Λίγο πριν το ΣΚ, βγαίνουμε για ανατρεπτικό θέατρο στην Επίδαυρο, μια παράσταση μυστηρίου, ένα διπλό σινέ-ραντεβού στα Εξάρχεια, μια τελευταία art βόλτα στο Κολωνάκι και λαχταριστό μπέργκερ.
Πάμε Μικρή Επίδαυρο για μια μοναδική συναυλία

Το «CHOREKA» παρουσιάζει μια πρωτότυπη μουσική αφήγηση στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, βασισμένη σε γυναικεία χορικά που συνέθεσε ο Χαράλαμπος Γωγιός τα τελευταία 25 χρόνια για έργα του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Μποστ. Η παραγωγή μετατρέπει το θεατρικό υλικό σε μια αυτόνομη συναυλιακή εμπειρία που εξερευνά τη δυναμική της θηλυκής φωνής. Το γυναικείο χορωδιακό σύνολο CHÓRES, υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Πατσέα, συμπράττει με το Athenaeum Saxophone Quartet, συνδυάζοντας τη λόγια πολυφωνία με τον σύγχρονο ήχο. Παράλληλα, η Μαρίνα Σάττι προσεγγίζει το υλικό μέσα από ελεύθερες τζαζ μεταγραφές με το Yiannis Papadopoulos Trio, ενώ ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου ενσαρκώνει τον ανδρικό αντίλογο της εξουσίας, μέσα σε ένα υποβλητικό περιβάλλον με ηχητικό σχεδιασμό του Μπράιαν Κουν.
Τελευταία παράσταση για το «Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα»

Η δολοφονία του μεγιστάνα πετρελαίου Τζον Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε με ένα σπαθί στην πλάτη, φαίνεται αρχικά απλή. Ωστόσο, στον παράξενο κόσμο του θρυλικού επιθεωρητή Ντρέικ και του αρχιφύλακα Πλοντ τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Το θύμα ήταν μεταμφιεσμένο σε γυναίκα και είχε ..καταναλώσει μια χελώνα. Παράλληλα, όλες οι γυναίκες στο σπίτι μοιάζουν εντελώς ίδιες. Οι δύο έμπειροι αστυνομικοί καλούνται να λύσουν αυτά τα πολύ παράξενα μυστήρια. Πρέπει να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τις μεταμφιέσεις, να εξηγήσουν την ομοιότητα των γυναικών και να διαπιστώσουν πόσο κινδυνεύει η ζωή τους. Η γεμάτη ερωτηματικά έρευνα ανατρέπει κάθε δεδομένο στην αλλόκοτη αυτή υπόθεση. Απόψε στο θερινό σινεμά «Τα Χρόνια της Αθωότητας».
Double feature στη Ριβιέρα

Μια θρυλική ταινία προβάλλει σήμερα στις 21:00 η Ριβιέρα: το βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν «Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα Δυο Φορές» (1981), στη σκηνοθεσία του Μπομπ Ράφελσον, με τον Τζακ Νίκολσον και την Τζέσικα Λανγκ στους ρόλους των δύο μοιραίων εραστών που κυνηγούν την ευτυχία αλλά συναντούν την συντριβή. Ακολουθεί, στις 23:00, άλλη μια επανέκδοση για όσους από έρωτα εκπέσανε, το «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» (1998) του Σταύρου Τσιώλη.
Φινάλε σεζόν στην Kalfayan

Σήμερα, 31/7, είναι η τελευταία μέρα που μπορείς να δεις την έκθεση του Κωνσταντίνου Μουχταρίδη στην γκαλερί Kalfayan. Το «The Earliest Winds» περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής με τέμπερες σε ξύλο, καθώς και σχέδια ακουαρέλας σε χαρτί. Κεντρικό στοιχείο της τέχνης του εικαστικού είναι το τοπίο, αν και εδώ ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε ένα φυσικό στοιχείο που δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στον καμβά: τον άνεμο. Μάθε περισσότερα για την έκθεση στο Exodos Guide.
Burgers (και άλλα) στο «Μπαρ Μπεε Κιου»
View this post on Instagram
Στο «Μπαρ Μπεε Κιου» δεν θα βρεις μόνο λαχταριστά μπέργκερ, αλλά και αρκετές εξ ολοκλήρου νέες προτάσεις, όπως corn ribs, τηγανητές πατάτες σε έξι διαφορετικές βερσιόν, chicken bowls και milkshakes. Στο μενού υπάρχουν φυσικά και τα corn dogs σε δύο εκδοχές, συνοδευμένα με σως aioli, μουστάρδα και κέτσαπ ή σως aioli και σως Μπαρ Μπεε Κιου.
Διαβάστε επίσης





