Γύρω στο 1953, ο Λευτέρης άρχισε να ψήνει σουβλάκια υπαίθρια, πάνω στο παιδικό καρότσι του παιδιού του, για να του γεννηθεί αργότερα η ιδέα να ανοίξει το δικό του σουβλατζίδικο στην Ομήρου και να γίνει διάσημος σε όλη την Αθήνα για το πεντανόστιμο και παραδοσιακό σουβλάκι του. Το στέκι των απανταχού καλοφαγάδων μεταφέρθηκε στη Νέα Σμύρνη, για μοιράσει την αδιανόητη γεύση του και εκεί, όπου αποτελεί εδώ και χρόνια θεσμό.
Φρέσκια αλάδωτη πίτα ημέρας, καλοψημένη και ποτισμένη με τη φρέσκια ντομάτα που την συμπληρώνει, κρέας, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι και κρεμμύδι. Αυτή είναι η μυστική συνταγή που ακόμα και αν φαίνεται απλή, το αποτέλεσμα που χαρίζει είναι συναρπαστικό.
Το χοιρινό καλαμάκι, το καλαμάκι κοτόπουλο που συνοδεύεται με μπέικον ντομάτα και πιπεριές, τα ξακουστά μπριζολάκια και η συνταγή του μπιφτεκιού που είναι ίδια με εκείνη του ιδρυτή, είναι λίγες από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις.
Οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές, οι τιμές διατηρούνται πάντα σε άκρως χαμηλά επίπεδα και η ευγένεια του προσωπικού θα σε σκλαβώσει. Ο «Λευτέρης» εξάλλου για αυτό το λόγο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου τόσα χρόνια. Για την απλοτητα των συνταγών που τελικά γίνονται μεγαλουργία.
Για τις νύχτες που θες να φας κάτι απλό, τίμιο και νόστιμο και να απολαύσεις την παγωμένη μπύρα σου, τώρα ξέρεις που πρέπει να βρεθείς.