Για τους παλιούς Αθηναίους, υπάρχουν κάποια μαγαζιά-τοτέμ που θα έχουν πάντα στην καρδιά τους και με τα οποία θα είναι μονίμως δεμένοι συναισθηματικά, χωρίς να μπορούν να παρασυρθούν και να τους γυρίσουν την πλάτη για καμία άλλη τάση ή μόδα. Ένα από αυτά είναι και ο «Κάββουρας», το διάσημο σουβλατζίδικο της Θεμιστοκλέους, το οποίο μετράει περίπου 50 χρόνια και χιλιάδες θαμώνες- λάτρεις.
Ο «Κάββουρας» διαρκώς αναβαθμίζεται, προσαρμόζεται στις τάσεις της εποχής χωρίς να χάσει ταυτότητα, προσωπικότητα και χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και το παραδοσιακό του στοιχείο. Εκείνο για το οποίο απέκτησε τη φήμη του. Αναμφίβολα για τους κατοίκους του κέντρου θα υπάρχει πάντα στο top 5 των πιο αγαπημένων σουβλατζίδικων της καρδιάς τους.
Το κοντοσούβλι χοιρινό σε πίτα ή μερίδα, η σκεπαστή κοτόπουλο και ο χοιρινός γύρος, είναι τα δημοφιλέστερα εδέσματα του καταλόγου και εκείνα που πρέπει να παραγγείλεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Παράλληλα, το μοσχαρίσιο καλαμάκι είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνεις αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και άκρως γευστικό.
Εδώ όμως έρχεται και η ιδιαιτερότητα του «Κάββουρα» και ένας από τους λόγους που τον αγαπάμε πολύ. Οι πίτες με χαλούμι, καλαμαράκι πανέ ή λουκάνικο θαλασσινών, είναι 3 από τις εκπλήξεις του καταλόγου που μπορείς να τιμήσεις αν θες να απέχεις από την τυπική κρεατοφαγία. Μπορεί να είσαι διστακτικός, όμως πρέπει να ξέρεις πως η νοστιμιά τους μπορεί να συναγωνιστεί όλα όσα έχεις συνηθίσει να τρως.
Σε έναν κόσμο που όλα τείνουν να γίνονται πιο μοντέρνα, υπάρχει και ο «Κάββουρας». Το παραδοσιακό σουβλατζίδικο που πρωτοπορεί, χωρίς να χάνει κανένα στοιχείο από εκείνα που το έβαλαν στις πρώτες θέσεις της καρδιάς των Αθηναίων, σε καλεί να το ανακαλύψεις.
Τιμή, ποιότητα, γεύση και ποικιλία, συνηγορούν πως από εκεί πρέπει να γίνει η επομένη παραγγελία σου. Και μετά από αυτό, δεν θα μπορείς να του αντισταθείς ξανά.