Τραγανό, σιροπιαστό, αφράτο: Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας που αποθεώνεται απ' όλους (Pics)

Μαστιχωτό και αφράτο όπως παλιά.

Τα Γιούλια στη Νέα Ιωνία αποτελούν εδώ και δεκαετίες ένα από το πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία με εξειδίκευση στο τσουρέκι. Ένα τσουρέκι πολίτικο για το οποίο οι θαυμαστές του ταξιδεύουν από κάθε γωνία της Αθήνας.

Η συνταγή του παππού Βαγγέλη ταξιδεύει χρόνια τώρα μέσα στο χρόνο για να ψήνεται κάθε μέρα το αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι. Οι αγνές πρώτες ύλες, με το φρέσκο βούτυρο και το μαχλέπι να πρωταγωνιστούν είναι η βάση για την επιτυχία του.

Σε όλες του τις εκδοχές ξεχωρίζει για το μεθυστικό άρωμα, τη μαστιχωτή υφή και την αφράτη ζύμη του. Απλό ή γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα κάστανου ή κεράσι, με επικάλυψη κάθε λογής σοκολάτας θα παραμένει γευστικό!

Τραγανό, σιροπιαστό, αφράτο: Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας που αποθεώνεται απ' όλους (Pics)

Ο ήχος από το ιδανικά σιροπιασμένο, τραγανό φύλλο Βηρυτού όταν σπάει, αποτελεί τη ναυαρχίδα λατρείας των ανατολίτικων γλυκισμάτων. Το άρωμα βουτύρου και οι καβουρντισμένοι ξηροί καρποί είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Επιλέγουμε για τη γέμιση αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης και ολοκληρώνουμε τη γευστική εμπειρία με γλυκό σιρόπι να τα αγκαλιάζει. Όσο για τους μερακλήδες δημιουργούμε παραλλαγές γέμισης από πραλίνα σοκολάτας, ινδική καρύδα ή αποξηραμένα φρούτα.

Τραγανό, σιροπιαστό, αφράτο: Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας που αποθεώνεται απ' όλους (Pics)

Τούρτες με σοκολάτα, καραμέλα, μπισκότο και γεύσεις που ανανεώνονται διαρκώς. Και φυσικά, το πιο φρέσκο, το πιο τραγανό και αφράτο γαλακτομπούρεκο της πόλης!

Τραγανό, σιροπιαστό, αφράτο: Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας που αποθεώνεται απ' όλους (Pics)

 

Κι αν δεν μπορείτε να καταλήξετε στη γεύση επιλέξτε τις ατομικές παραλλαγές τους για βουτιές απόλαυσης με τα κουταλάκια ανά χείρας που δεν τις μοιράζεσαι.

Τραγανό, σιροπιαστό, αφράτο: Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας που αποθεώνεται απ' όλους (Pics)

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τη δική τους παράδοση, τα Γιούλια αναζητούν γευστικές απολαύσεις και σε άλλες χώρες. Για τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων το πανετόνε είναι πλέον μια αγαπημένη επιλογή, η οποία έχει κερδίσει επάξια τη θέση της στο γιορτινό τραπέζι.

Γλυκιά, αρωματική και αφράτη ζύμη, σαν ένας συνδυασμός τσουρεκιού και κέικ, φουσκώνει περήφανα, με το εσωτερικό να κρύβει αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες, σύμφωνα με την παραδοσιακή, Ιταλική συνταγή.

Τραγανό, σιροπιαστό, αφράτο: Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας που αποθεώνεται απ' όλους (Pics)

Στα Γιούλια υπάρχει η χαρακτηριστική γευστική εμπειρία από χιονούλες-κροκανούλες-μαυρούλες. Τα χορταστικά κεράσματα κρέμας με επικάλυψη από ινδική καρύδα, κροκάν αμυγδάλου ή κομμάτια σοκολάτας που μόνο εδώ θα βρεις. Κάθε φορά που θέλουμε να μοιραστούμε μια χαρούμενη στιγμή, να δηλώσουμε ένα ευχάριστο γεγονός ή απλά να κάνουμε την κάθε μέρα μας γιορτή κερνάμε γλυκές, μικρές απολαύσεις. Επιλογές πρωτότυπες και γευστικές μέσα από βέλγικα σοκολατάκια, αφράτα μακαρόν, φρέσκα κωκάκια, εκλεράκια ή γκοφρετίνια.

Τα Γιούλια

Διεύθυνση: Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία
Πληροφορίες & παραγγελίες: 210 279 8351
Website | Facebook
EASY MEDIANETWORK
Close