Τα φαγητά στην Ελλάδα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: το μαγειρευτό και το street food. Ίσως η μόνη μας ένσταση αναφορικά με αυτές τις κατηγορίες να είναι το παραδοσιακό ελληνικό και πολυαγαπημένο σουβλάκι. Η υπέρτροφή αυτή που λατρεύεται από ολόκληρο τον πλανήτη και περιλαμβάνεται στις πιο διάσημες ελληνικές νοστιμιές, αλλά και λέξεις δεν μπαίνει εύκολα σε κατηγορίες και καλούπια, είναι ιδέα. Το σουβλάκι ή πιτόγυρο ή όπως αλλιώς θες πες το, εξελίσσεται και υπάρχουν κάποια σουβλατζίδικα που το πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα.
Ο «Γυροπιτούλης» από το 2012 μας μαθαίνει νέους, σύγχρονους τρόπους να δοκιμάζουμε τα σουβλάκια μας, ποντάροντας σε φρέσκους συνδυασμούς. Ο ξεροψημένος γύρος που θα δοκιμάσεις είναι αριστούργημα, ενώ αν είσαι φαν του κεμπάπ θα το λατρέψεις. Ξεχωριστή μνεία θα κάνουμε στην πίτα με μπιφτέκι και philedelfia ή γκούντα, που θα σε συγκλονίσουν.
Η παραπάνω εικόνα θα σε κάνει να θες να δοκιμάσεις κοτομπέικον, ακόμα και αν δεν θα ήταν ποτέ η πρώτη επιλογή σου. Ολόκληρο ρολό ξεροψημένο μπέικόν τυλιγμένο γύρω από στήθος κοτόπουλο συνθέτουν ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Αν πεινάς πολύ, οι μερίδες, οι σκεπαστές και οι φεγγαρόπιτες είναι οι επιλογές που πρέπει να μελετήσεις περισσότερο στον κατάλογο. Από την άλλη, αν δεν θες να το παρακάνεις, τα σουβλακοσφηνάκια είναι εκεί για σένα, με κάθε κρεατικό και κάθε υλικό που λαχταράς.
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του καταλόγου είναι η χοιρινή τομακόχ, την οποία πρέπει να δοκιμάσεις αν πεινάς πολύ, αν έχεις καλή παρέα ή αν θες να δοκιμάσεις το πιο συγκλονιστικό πιάτο του «Γυροπιτούλη». Στα ψητά θα βρεις επίσης σταβλίσια μπριζόλα εξαιρετική και μπριζολάκια χοιρινά- ποίημα.
Ίσως ήρθε η ώρα να γνωρίσεις ένα από τα πιο σύγχρονα και αγαπημένα σουβλατζίδικα της πόλης. Τι λες;