Το Frankie θα σε ταξιδέψει αυτόματα στην Ιτάλια

Άρωμα κεντρικής Ιταλίας στο πιάτο μας

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι είδους άνθρωπος θα μπορούσε να αρνηθεί μια γαστρονομική βόλτα στην κεντρική Ιταλία, την μητέρα της λεπτής πίτσας, του al dente ζυμαρικού και όλων εκείνων που κάνουν την κουζίνα της χώρας αυτής την δεύτερη αγαπημένη μας. Ναι, μπορεί σαν την ελληνική μεσογειακή κουζίνα να μην έχει, αλλά αν υπάρχει δεύτερη αυτή είναι η Ιταλική. Αγαπιέται ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είμαστε μακαρονάδες, αμφιβολία δεν υπάρχει. Έτσι ένα μαγαζί μας ενισχύει το αίσθημα και βγάζει προς τα έξω τα πιο ιταλικά μας….γούστα. Το Frankie λοιπόν, είναι η επιτομή αυτού που αναφέρουμε παραπάνω και έχει ταράξει τις γαστρονομικές νύχτες της Αθήνας. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί, δεν το έχεις ερωτευτεί, οπότε παρακάτω σου δείχνουμε τους λόγους που μας έχει συγκλονίσει.

Το Frankie θα σε ταξιδέψει αυτόματα στην Ιτάλια

Η πίστη στις μαγειρικές της Κεντρικής Ιταλίας υποστηρίζεται από έναν ξυλόφουρνο που προσθέτει έξτρα πόντους στην νοστιμιά και τις γεύσεις, ενώ τα φρέσκα ζυμαρικά που ανοίγονται μπροστά σου σε βάζουν απευθείας στο κλίμα.

Το Frankie θα σε ταξιδέψει αυτόματα στην ΙτάλιαΠίτσες με λεπτό, τραγανό ζυμάρι από εκείνες που αγαπάμε ιδιαίτερα, φρέσκα σπαγγέτι και κρεατικά που- δεν βάζει ο νους σου γεύση- είναι οι κυριότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Η πίτσα προσούτο και τα ζυμαρικά bolognese μαγειρεμένα σε κρασί είναι τα πιάτα που μπήκαν στη δικιά μας καρδιά και πλέον δεν μπορούμε να γευθούμε από πουθενά αλλού.

Το Frankie θα σε ταξιδέψει αυτόματα στην Ιτάλια

Τα κεφτεδάκια με σάλτσα και τυρί ricotta ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της παραγγελίας μας, ενώ η χοιρινή μπριζόλα λαιμού με σάλτσα σύκου και πουρέ γλυκοπατάτας έκλεψε την παράσταση, όσο διστακτικοί και αν υπήρξαμε κατά την διάρκεια της παραγγελίας της.

Το Frankie θα σε ταξιδέψει αυτόματα στην Ιτάλια

Καλό θα ήταν να βγεις από την comfort zone σου και να παραγγείλεις και κάτι από εκείνα που δεν φανταζόσουν ποτέ πως θα δοκιμάσεις. Αν από την άλλη δεν μπορείς να γίνεις τολμηρός, η carbonara θα αποτελεί πάντα την πιο ασφαλή επιλογή και πίστεψε μας, στο Frankie θα δοκιμάσεις την καλύτερη εκδοχή της.

Το Frankie θα σε ταξιδέψει αυτόματα στην Ιτάλια

Για τις νύχτες που θες να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, για το πρώτο ραντεβού ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, το Frankie θα σε περιμένει για να σε ταξιδέψει στα πιο κρυφά μυστικά της Ιταλικής κουζίνας.

Frankie (Athens)

Διεύθυνση: Σκουφά 42, Αθήνα
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 21 0364 7052
Website | Facebook
Close