«Spit» σημαίνει σούβλα και «SpitJack» ονομάζεται ολόκληρος ο μηχανισμός που γυρίζει την σούβλα. Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι που έφεραν στην Αθήνα το αγαπημένο μας εστιατόριο, το αποτελεί την πρώτη rotisserie που έβαλε στη σούβλα την πάπια και άλλα είδη κρεάτων που σπάνια βρίσκεις σε άλλα μαγαζιά.
Στο «SpitJack» όλα ξεκινούν με μια πρωτότυπη σαλάτα. Η French (πράσινη σαλάτα, κατσικίσιο τυρί, φιλέτο πορτοκαλιού, καρύδια και ginger) και η Quinoa (αγγούρι, αβοκάντο, κρεμμύδι και κουρκουμά) είναι οι δυο πιο αγαπημένες μας και σε προτρέπουμε να τις δοκιμάσεις με κλειστά μάτια.
Προχωρώντας στο…ψητό και τα κυρίως πιάτα, όπως είπαμε και παραπάνω, η διάσημη πάπια στη σούβλα είναι το best seller του μαγαζιού. Αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσεις τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή μιας και η γεύση σε συνδυασμό με τον τρόπο ψησίματος είναι αδιανόητη. Η παρακάτω φωτογραφία μιλάει από μόνη της και δεν σηκώνει αμφισβητήσεις.
Η λαχταριστή και τραγανή πορκέτα, τα μάγουλα μόσχου και το αρνίσιο κότσι είναι οι επόμενες επιλογές κρέατος που δεν θα σου θυμίσουν τίποτα από όσα έχεις δοκιμάσει αλλού. Η εξειδίκευση στο ψήσιμο είναι το κερασάκι στην τούρτα, το extra tip που κάνει τη διαφορά.
Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τα πεντανόστιμια forest mushrooms (σωτέ μανιτάρια, φρέσκα μυρωδικά, βούτυρο, σκόρδο και κρεμμύδι), τις baby potatoes και την κρέμα κίτρινων τυριών με μπέικον mac n cheesse, που συνοδεύουν υπέροχα τα κρεατικά σου.
Αν συστήνεσαι ως « meat lover» οφείλεις να δοκιμάσεις τα ψητά του «SpitJack» και τότε θα έχεις πολλές ακόμα εμπειρίες σε αυτόν τον τομέα. Μήπως ήρθε η ώρα να διευρύνεις και άλλο τους γευστικούς σου ορίζοντες;