Στο άκουσμα της λέξης «Σεϋχέλλες» το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει σε εξωτικά τοπία, καταπράσινα νερά, «τρέλες» και όνειρα ζωής. Για τους λιγότερο ονειροπόλους, όμως, ή καλύτερα για τους πιο…περπατημένους στη νυχτερινή Αθήνα, το όνομα αυτό παραπέμπει σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας που τα τελευταία χρόνια γίνεται στέκι ηθοποιών, καλλιτεχνών, μποέμ τύπων και φυσικά όλων όσων λατρεύουν τους όμορφους χώρους και τις υπέροχες γεύσεις.
Το μεζεδοπωλείο θα το βρεις απέναντι από την πλατεία Αυδή και όσο ο καιρός το επιτρέπει, η καλύτερη επιλογή είναι να καθίσεις στα τραπεζάκια της πλατείας ή του πεζόδρομου. Στην εσωτερική αίθουσα υπερισχύει το ξύλο και τα πολλά παράθυρα, ενώ η κουζίνα που είναι ανοιχτή προσθέτει extra πόντους στον χώρο. Η ιδιαίτερη μπάρα είναι το σήμα κατατεθέν στις Σεϋχέλλες και αν βρεις χώρο, επιβάλλεται να απολαύσεις εκεί το κρασί σου.
Προχωρώντας στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του μεζεδοπωλείου που είναι ξεκάθαρα το μενού του, πρέπει να σε ενημερώσουμε πως σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Τα πιάτα που θα δοκιμάσεις είναι άκρως εναλλακτικά και «μπερδεμένα», παραλλαγές παραδοσιακών φαγητών που δεν είχες καν σκεφτεί αλλά ταυτόχρονα τόσο ταιριαστά που δεν θα πιστεύεις τη νοστιμιά τους.
Από τις σαλάτες ξεχωρίζουν εκείνες με τα βλήτα και το κολοκυθάκι σε συνδυασμό με την -αριστουργηματική- ταραμοσαλάτα, αλλά και την πεντανόστιμη αλμύρα που δεν θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις σε πολλά μαγαζιά. Η φακοσαλάτα με τον παστουρμά- μη φύγεις χωρίς να την δοκιμάσεις- θα σου αποδείξει πως ένα πιάτο με φακές μπορεί να είναι ποίημα.
Το μοσχαρίσιο συκώτι με την σάλτσα παντζαριού, τα γλυκοκαυτερά μπριζολάκια, το ταρτάρ τόνου και ο καγιανάς είναι κάποια από τα πιο εμβληματικά πιάτα του καταλόγου και πρέπει να τα μοιραστείς με την παρέα σου.
Η πληροφορία που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως οι ιδιοκτήτες επιλέγουν τις πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Έτσι οι Σεϋχέλλες σου εγγυόνται την ποιότητα των υλικών τους, στοιχείο που την καθιέρωσε σε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Αθήνας, που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των θαμώνων.
Αν δεν πεινάς πολύ και θες απλά να βγεις για το ποτό σου, μια ποικιλία τυριών ή αλλαντικών θα συνοδεύσουν εξαιρετικά το κρασί ή την μπίρα που θα επιλέξεις από τις δεκάδες ετικέτες του καταλόγου.
Πάρε και κλείσε το τραπέζι σου, γιατί στις Σεϋχέλλες δύσκολα θα βρεις να κάτσεις τις ώρες αιχμής. Και θα είναι πολύ κρίμα να φτάσεις εκεί, να δεις τον χώρο και την ιδιαίτερη αισθητική του και να φύγεις με «άδεια χέρια».