Ατόφιο βουκολικό ύφος: Η ταβέρνα που σε μαθαίνει να τρως έχει κρέας - απόλαυση (Pics)

Οι meatlovers συμφωνούν

«Γίδι». Από μόνο του το όνομα της κλασικής πλέον ταβέρνας στη Μεταμόρφωση σε προϊδεάζει πως εκεί δεν θα βρεις τίποτα από όσα έχεις συνηθίσει στα «ανάλογα» μαγαζιά που έχεις επισκεφτεί για να «προσκυνήσεις» το κρέας. Παράλληλα, ο όρος «χασαποταβέρνα» με τον οποίο αυτοσυστήνεται από το 2017 σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι πως θα γευθείς την πλέον πρωτοποριακή γαστρονομία, με τόνους οικείους και παραδοσιακούς.

Κάτι σαν μια πιο «εκλεπτυσμένη» επίσκεψη στην παλιά ταβέρνα του χωριού σου. Ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο «Γίδι». Είναι ακριβώς αυτό και η καταπράσινη αυλή με χαλικάκι που σε υποδέχεται στο κάνει πιο ξεκάθαρο. Εκεί δεν υπάρχει χώρος για τα «designάτα» σκηνικά που έχεις συνηθίσει να βλέπεις, μόνο ατόφιο σχεδόν βουκολικό ύφος, απόλυτα προσεγμένο που δεν θα σε αποδιοργανώσει ποτέ από τον στόχο σου: να γευθείς την καλύτερη εκδοχή του κρέατος.

Ατόφιο βουκολικό ύφος: Η ταβέρνα που σε μαθαίνει να τρως έχει κρέας - απόλαυση (Pics)

Περνώντας στο κυρίως πιάτο οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε πως στο Γίδι θα έχεις πολύ δύσκολο έργο κατά τη διάρκεια της επιλογής. Μπριζόλες, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, συκωταριά, κοντοσούβλι. Όλα μαριναρισμένα άριστα, όλα στην καλύτερη ποιότητα. Θα το καταλάβεις από την πρώτη στιγμή που θα το δοκιμάσεις. Η θεϊκή γεύση θα σε κάνει να μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις ακόμα και όλα όσα…σνόμπαρες στο παρελθόν.

Ατόφιο βουκολικό ύφος: Η ταβέρνα που σε μαθαίνει να τρως έχει κρέας - απόλαυση (Pics)

Η ταλιάτα μόσχου και το φιλέτο μοσχαριού είναι δυο από τα πιάτα που οφείλεις να δοκιμάσεις, ενώ αν βρεθείς Παρασκεύη ή Σάββατο βράδυ, το αντικριστό πρέπει οπωσδήποτε να βρει χώρο στο τραπέζι σου (κλείνουμε πονηρά το μάτι στου Κρητικούς φίλους- εκείνοι ξέρουν).

Ατόφιο βουκολικό ύφος: Η ταβέρνα που σε μαθαίνει να τρως έχει κρέας - απόλαυση (Pics)

Είναι γνωστό, δύσκολα θα μπεις στη διαδικασία να παραγγείλεις μπιφτέκι σε μια ταβέρνα, μιας και η θεωρία πως μπιφτέκια τρως και στο σπίτι σου έχει επικρατήσει. Όμως στο «Γίδι» τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εκεί θα φας μπιφτέκι από 30% κιμά ωρίμασης και αυτό από μόνο του, του δίνει γεύση παραδεισένια.

Ατόφιο βουκολικό ύφος: Η ταβέρνα που σε μαθαίνει να τρως έχει κρέας - απόλαυση (Pics)

Έχοντας αναφέρει ήδη τα πιο σημαντικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις, θα σου πούμε πως οι τηγανιτές πατάτες είναι πιο νόστιμες και από του σπιτιού σου, φρέσκες και τραγανές, οπότε πρόσθεσε τες στην παραγγελία σου, αφού ξέρουμε πως θες.  Για αρχή, η σαλάτα με σταμναγκάθι είναι το τέλειο συνοδευτικό. Με αυτά, θα είσαι καλυμμένος, όλα τα άλλα θα στα προσφέρει το κρέας.

Ατόφιο βουκολικό ύφος: Η ταβέρνα που σε μαθαίνει να τρως έχει κρέας - απόλαυση (Pics)

Σου ανοίξαμε την όρεξη; Αν, ναι, το «Γίδι» σε καλεί να το ανακαλύψεις.

 

ΓΙΔΙ

Διεύθυνση: Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
Πληροφορίες & παραγγελίες: 21 0282 8848
Website | Facebook
EASY MEDIANETWORK
Close