Παραμύθι στη Γλυφάδα: Η παραμυθένια κρέπα με τις αυθεντικές γεύσεις που έψαχνες

Η κρέπα στα Νότια θα σε ταξιδε΄ψει σε παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Σε ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά κτίρια της Γλυφάδας, φιλοξενείται από το 1992 η κρεπερί «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ».
Από τότε ως σήμερα στόχος ήταν και παραμείνει ένας : Η δημιουργία ενός πρότυπου εργαστηρίου κρέπας στην Ελλάδα το οποίο θα έχει ως βάση γαλλικές παραδοσιακές συνταγές προσαρμοσμένες στην ελληνική κουλτούρα. Έτσι από το 2006 το Παραμύθι έγινε η πρώτη κρεπερί στην Ελλάδα η οποία χρησιμοποιεί το αλεύρι από σίκαλη και από καλαμπόκι για την παρασκευή φύλλου κρέπας (gallete), με βάση τα πρότυπα και την παράδοση της γαλλικής Βρετάνης, η οποία είναι και η γενέτειρα της κρέπας.

Παραμύθι στη Γλυφάδα: Η παραμυθένια κρέπα με τις αυθεντικές γεύσεις που έψαχνες

Τα χαρακτηριστικά των δυο αυτών ζυμαριών είναι τα εξής : Η γαλέτα από σίκαλη, που προέρχεται από την άνω Βρετάνη ψήνεται στην κρεπιέρα από την μια μεριά και παραμένει μαλακή. Η γαλέτα από καλαμπόκι, πολύ πιο τραγανή, συναντάται πολύ συχνά στην κάτω Βρετάνη. Γίνεται με αρκετό πλάσιμο της ζύμης με τα χέρια και ψήνεται και από τις δυο πλευρές. Ακόμα και οι γαλλικές κρεπερί αποφεύγουν κρέπες από καλαμπόκι, αλλά προτιμούν από σίκαλη διότι γαρνίρονται πιο εύκολα και δεν θρυμματίζονται όπως αυτές του καλαμποκιού.

Παραμύθι στη Γλυφάδα: Η παραμυθένια κρέπα με τις αυθεντικές γεύσεις που έψαχνες

Για τους λάτρεις των βιολογικών προϊόντων, το «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» προσφέρει και ζύμη από ανάμιξη βιολογικών άλευρων αρωματισμένη με βότανα της ελληνικής φύσης. Η ζύμη αυτή είναι και νηστίσιμη για όσους τηρούν την θρησκευτική παράδοση. Η πολυετής εμπειρία και η συνεχής επαφή μας με ανθρώπους που προέρχονται από μικρά χωριουδάκια της γαλλικής επαρχίας, μας βοηθά να πρωτοτυπούμε και στις γλύκες κρέπες.

Έτσι από το 2009 έγινε η πρώτη κρεπερί στην Ελλάδα που διαθέτει τη ζύμη από γνήσια σοκολάτα (choc crepe), αλλά και την άγνωστη σε όλους ζύμη ammorier glacees με γεύση πορτοκάλι. Στην συγκεκριμένη κρέπα το παγωτό βρίσκεται μέσα στην κρέπα δημιουργώντας έτσι ένα πουγκί.

Παραμύθι στη Γλυφάδα: Η παραμυθένια κρέπα με τις αυθεντικές γεύσεις που έψαχνες
Τέλος στο παραμύθι παρασκευάζονται και ελληνικές παραδοσιακές τηγανίτες και βάφλες γαρνιρισμένες με υλικά της αρεσκείας σας. Η παρασκευή όλων των υλικών γίνονται από έμπειρους τεχνίτες με αγνά υλικά ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Επισκεφτείτε την κρεπερί σε έναν παραμυθένιο χώρο, παρέα με τους ήρωες παλαιών και σύγχρονων παραμυθιών, όπου θα ξεχαστείτε από τα προβλήματα της καθημερινότητας απολαμβάνοντας ένα αυθεντικό γεύμα υπό την υπόκρουση χαλαρωτικής μουσικής. Να είστε σίγουροι ότι κάθε φορά που θα επισκέπτεστε το Παραμύθι θα σας περιμένει και μια διαφορετική έκπληξη.

Παραμύθι

Διεύθυνση: Kύπρου 9, Γλυφάδα
Πληροφορίες & παραγγελίες: 2108941361
Website | Facebook
EASY MEDIANETWORK
Close