Πήγαμε απόγευμα στο Batman και γουστάραμε πολύ

Τελικά το Batman δεν έχει ώρα

Όταν ρώτησα τον καλύτερο μου φίλο, περίπου 5 χρόνια μετά την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αγγλία, τι του έχει λείψει περισσότερο από την Αθήνα, η απάντηση ήταν κοφτή: «Το Batman ρε φίλε, το Batman».

Δεν χρειάστηκε να το πει. Όποια στιγμή, όποια ώρα και όποια μέρα το αεροπλάνο του προσγειώνεται στην πατρίδα, το ραντεβού κλείνει χωρίς λόγια. Αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές αναρωτιέσαι τι εστί Batman, τότε λείπει από τη νυχτερινή εμπειρία σου ένα τεράστιο κεφάλαιο, που πρέπει να αναπληρώσεις. Ακόμα και εν μέσω μέτρων, ακόμα και εν μέσω κορωνοϊού, στο Batman θα νιώσεις ασφάλεια.

Πήγαμε απόγευμα στο Batman και γουστάραμε πολύ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, για εκείνους τους λίγους, που δεν γνωρίζουν. Το Batman είναι το πιο γνωστό «αφτεράδικο» της Αθήνας και «εξυπηρετεί» τους ξενύχτηδες, του καψούρηδες και γενικότερα τους νυχτερινούς τύπους της πόλης, από το 1989 στην οδό Βρεσθένης του Νέου Κόσμου. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πως θα το αναγνωρίσεις αν βρεθείς απ’ έξω ανυποψίαστος. Ταμπέλα δεν υπάρχει, ούτε κάποιο διακριτικό. Αυτό το θρυλικό μαγαζί εξάλλου, δεν χρειάζεται τέτοιου είδους συστάσεις.

Πήγαμε απόγευμα στο Batman και γουστάραμε πολύ

Ο όρος «αφτεράδικο» δεν δόθηκε τυχαία, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς- υπό φυσιολογικές συνθήκες- εκεί, αν δεν έχεις ξεκινήσει από αλλού νωρίτερα. Αυτά φυσικά ίσχυαν μέχρι να μπει στη ζωή μας ο κορωνοϊός και τα μέτρα που ήρθαν μαζί του. Ωστόσο ο Mr. Batman φρόντισε για εμάς και ανοίγει πλέον καθημερινά από το απόγευμα, για να μην στερήσει από τους μόνιμους θαμώνες του την καταλυτική παρουσία του στην ζωή τους.

Πήγαμε απόγευμα στο Batman και γουστάραμε πολύ

Για να σε προλάβουμε σε περίπτωση που νιώσεις αποπροσανατολισμένος. Στο Batman δεν θα ακούσεις φρέσκα λαϊκά άσματα, ούτε σουξέ της εποχής. Εκεί τα ακούσματα σου θα περιλαμβάνουν Βίκυ Μοσχολιού, Στράτο Διονυσίου, Γιάννη Πουλόπουλο, ίσως και Pink Floyd. Αυτή η περίεργη μίξη καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της παλιάς καλής λαϊκής μουσικής, εκείνης λοιπόν που απευθύνεται στον λαό.

Πήγαμε απόγευμα στο Batman και γουστάραμε πολύ

Πήγαμε στο Batman Πέμπτη γύρω στις 20:45. Για λίγο νιώσαμε αμήχανοι, όμως δυο γουλιές από το ποτό έκαναν την δουλειά. Η μυσταγωγία είχε επιστρέψει, όμως τελικά δεν έφταιγε το αλκοόλ. Αυτό το μπαρ έχει την μαγική ιδιότητα να σου παίρνει μακριά οποιαδήποτε αρνητική αίσθηση. Ίσως σε αυτό βοηθούν οι «περίεργοι», μποέμ, καλλιτέχνες, ξενύχτηδες, που σε βάζουν κατευθείαν στον κόσμο τους. Στις 12 ακριβώς, έχοντας κάνει το κατάλληλο κεφάλι, φύγαμε για το σπίτι. Η δουλειά είχε γίνει μέσα μας και το πρωί ξυπνήσαμε στην ώρα μας.

Batman Bar

Διεύθυνση: Βρεσθένης 40
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 21 0924 1585
Facebook
Close