Υπάρχουν κάποια μικρά μαγαζάκια που δεν πιάνει το μάτι σου, όμως αν τελικά τα ανακαλύψεις, μόνο χαρούμενος και κερδισμένος μπορείς να βγεις. Η ταβέρνα «Αγιάννης» που βρίσκεται 10 λεπτά μακριά από το Κιάτο είναι η επιτομή της τίμιας ταβέρνας στην οποία πρέπει βρεθείς αν αγαπάς το καλό κρέας και την υπέροχη σχέση ποιότητας-τιμής. Όταν λέμε σχέση ποιότητας-τιμής, εννοούμε πως και να θες να χαλάσεις πολλά λεφτά δεν θα τα καταφέρεις, αφού θα φας σαν βασιλιάς με 20 ευρώ πάνω κάτω, εσύ και το ταίρι σου. Αναφορικά με την ποιότητα, θα καταλάβεις σε τι αναφερόμαστε παρακάτω.
Ο Αγιάννης είναι η κλασική μικρή ταβέρνα του χωριού, με τα γραφικά τραπεζάκια και τις μουριές που χαρίζουν φυσική σκιά. Οι επιλογές στο φαγητό δεν είναι πολλές, είναι όμως όλες όσες χρειάζεσαι, χωρίς τίποτα να περισσεύει από τον κατάλογο. Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι αξεπέραστη, όλα είναι μαγειρεμένα από τη μητέρα του ιδιοκτήτη και τα λαχανικά είναι από τον κήπο της οικογένειας.
Η γουρνοπούλα είναι το σήμα κατατεθέν και ο κύριος λόγος για να βρεθείς εκεί, αφού έχει φαν από την Αθήνα που σπεύδουν να την απολαύσουν κάθε Κυριακή. Ενώ το κατσικάκι στη σούβλα αποτελεί τη δεύτερη πιο δημοφιλή επιλογή. Είτε αγαπάς τη γουρνοπούλα, είτε το κατσίκι στη σούβλα, εκεί θα βρεις τον προσωπικό σου Παράδεισο.
Τις Κυριακές θα δοκιμάσεις κοντοσούβλι και κοκορέτσι, ενώ τα μεσημέρια θα έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις πεντανόστιμα μαγειρευτά , σε περίπτωση που δεν είσαι λάτρης του ψητού. Τα καλαμάκια κοτόπουλο ή τα χοιρινά, το μπιφτέκι και η χοιρινή μπριζόλα φυσικά, δεν λείπουν φυσικά από το μενού.
Μια βόλτα στον «Αγιάννη» είναι ιδανική για τα ερχόμενα σαββατοκύριακα, αφού η απόσταση από την Αθήνα είναι μόλις 1 ώρα. Σε αυτή την ταβέρνα θα ευχαριστηθείς ό,τι κι αν δοκιμάσεις, ενώ σίγουρα θα μπει στη λίστα των πιο τίμιων μαγαζιών που έχεις επισκεφτεί.