Το φθινόπωρο θέλει καλή παρέα, ξεκούραση και φυσικά ψαράκι στην ψαροταβέρνα. Αφενός γιατί η χαλαρότητα που σου προσφέρουν ένα ποτηράκι ούζο και τα λατρεμένα ψαρικά δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με την καλύτερη ταβέρνα κρεατικών και αφετέρου γιατί είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουμε σπίτι μας ψαρικά!
Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που πρέπει να γνωρίσεις την φημισμένη «Ψαρού» της Γλυφάδας, καθώς εκείνη σου προσφέρει τους εκλεκτούς μεζέδες που τόσο λαχταράς. Η σύγχρονη ψαροταβέρνα απευθύνεται σε απαιτητικούς ουρανίσκους και σε εκείνους που δεν κάνουν εκπτώσεις στη γεύση και αποζητούν νέες εμπειρίες… στα θαλασσινά τους.
Η παραπάνω εικόνα λογικά σου επισημαίνει πόσο πολύ σου έχουν λείψει όλα αυτά τα ορεκτικά που μόνο οι ψαροταβέρνες μπορούν να σου προσφέρουν. Στην «Ψαρού» λοιπόν θα βρεις μια μοναδική φάβα που αξίζει να δοκιμάσεις και μια πληγουροσαλάτα που όμοια της δεν έχεις ξαναβρεί πουθενά. Συνεχίζοντας στα «πρώτα» και εκτός από τα κλασικά – χταποδάκι ψητό, μύδια αχνιστά, γαύρο μαριναρισμένο – έχε στο νους να βάλεις στη μέση και την εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα που είναι αριστούργημα.
Και αφού σου έχουμε ανοίξει για τα καλά την όρεξη, καιρός είναι να πάμε στα κυρίως. Έχεις σκεφτεί ποτέ να δοκιμάσεις κοντοσούβλι σολομού; Στην «Ψαρού» θα δοκιμάσεις και θα ενθουσιαστείς κιόλας. Ο τόνος σχάρας, η γαριδομακαρονάδα, η γλώσσα κανταΐφι (γλυκόξινη σάλτσα, ανανά & ginger) και το γιουβέτσι με γαρίδες είναι λίγα από τα πιο δημοφιλή πιάτα που αξίζει δοκιμάσεις.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως στην «Ψαρού» δεν θα ξοδέψεις ένα μηνιάτικο για να φας αρχοντικά, μιας και οι τιμές είναι άκρως φυσιολογικές, προς το χαμηλές για το συγκεκριμένο είδος.
Εάν το φθινόπωρο σε έχει επηρεάσει και η ψυχολογία σου είναι… στα down της, η λύση είναι μία. Κάμε μια βόλτα στην Ψαρού, συνδύασε τις νοστιμιές της με ουζάκι ή τσίπουρο και αμέσως θα δεις πως θα αλλάξει η ψυχολογία σου. Δεν θέλει κόπο…