Όποιος έχει δοκιμάσει πίτσα παραδοσιακή στην Ιταλία, λένε πως δεν μπορεί να επιστρέψει σε καμία άλλη ξανά. Όμως αυτό φτιάχνεται. Υπάρχει μια πιτσαρία στην καρδιά του Παγκρατίου, που θα σε κάνει να γνωρίσεις τι εστί ιταλική πίτσα με λεπτό ζυμάρι 48ωρης ωρίμασης, φινετσάτα υλικά, φρέσκα λαχανικά και εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες.
Στο «Tre Sorelle» η πίτσα η πρωταγωνίστρια και κάνει παιχνίδι μόνη της, με κάθε πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς. Το ζυμάρι της ωριμάζει για δυο ημέρες και είναι είτε από κλασικό αλεύρι, είτε από αλεύρι ζέας, ψήνεται αυστηρά στους 400 βαθμούς και θα την απολαύσεις σε λαχταριστές εκδοχές.
Από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές είναι η tartufo (βουβαλίσια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια και βασιλικό), η parma (προσούτο, παρμεζάνα, ρόκα και σάλτσα ντομάτας) και η ζουκίνι (φρέσκια μοτσαρέλα, κολοκυθάκι, ντοματίνια, γκοργκοντζόλα, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικός).
Σε περίπτωση που αγαπάς τα καυτερά, υπάρχει για σένα η διάβολα (σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, τσορίθο και σαλάμι βετριτσίνα), ενώ αν είσαι κλασικός τύπος, η γκρέκα είναι για σένα (φρέσκια μοτσαρέλα, γιαούρτι, μίγμα από ντομάτα-αγγούρι-ελιές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο).
Στο «Tre Sorelle», εκτός από υπέροχες πίτσες, θα απολαύσεις φρέσκες και λαχταριστές σαλάτες, ιδιαίτερα πεϊνιρλί, και δυο ειδών κανελλόνια – ένα με σπανάκι και ένα μπολονέζ- για τους αμετανόητους μακαρονάδες, που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, όταν πέσει η ιδέα του ζυμαρικού στο τραπέζι.
Μπορεί την πίτσα να την έχεις στο μυαλό σου σαν ένα γρήγορο και πρόχειρο γεύμα, πρέπει να δώσεις την ευκαιρία όμως στο ««Tre Sorelle», να σου αποδείξει πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για να την αγαπήσεις για την λεπτότητα και την ασύγκριτα κομψή νοστιμιά της. Μήπως ήρθε η ώρα;