Όταν ακούς για καλό πεϊνιρλί, το μυαλό σου δεν γίνεται να μην πηγαίνει αυτόματα στη Δροσιά. Αν παράλληλα, είσαι και ψαγμένος ή λίγο «παλιός», αυτόματα στο νου σου έρχεται ο διάσημος Ελευθεριάδης. Για να θυμούνται οι παλιοί, αλλά κυρίως, για να γνωρίζουν οι νεότεροι, παρακάτω θα δεις τους λόγους για τους οποίους ο Ελευθεριάδης θεωρείται ο θρύλος στα πεϊνιρλί της Αθήνας, αλλά και γιατί η βόλτα στη Δροσιά πάντα θα έχει τη μυρωδιά των υπέροχων ζυμαριών του.
Το τραγανό ζυμάρι, το μαστιχωτό τυρί που λιώνει μαζί με το αιγοπρόβειο βούτυρο που κάνει όλη την διαφορά, ενώνονται και δημιουργούν το έργο τέχνης αυτό που βλέπουμε στην εικόνα. Η αλήθεια όμως είναι πως όσες εικόνες και αν δεις, αν δεν γευθείς, αν δεν μυρίσεις και αν δεν απολαύσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο της γεύσης που μεγάλωσε γενιές και γενιές Αθηναίων.
Τα ζυμάρια ανοίγονται κάθε πρωί και το τυρί του τυροκομείου Διβάνη, είναι ο απόλυτος «θεσμός». Τα συστατικά είναι στάνταρ: σουτζούκι, παστουρμάς, ζαμπόν και αυγό. Η επιλογή είναι δική σου ανάλογα με τα γούστα σου και τις προτιμήσεις σου.
Ο ξυλόφουρνος στον οποίο ψήνονται τα ζυμάρια είναι ένας ακόμα λόγος της επιτυχίας του, μιας και το αποτέλεσμα που πετυχαίνει είναι εκείνο που αναδεικνύει όλα τα χρώματα και τα αρώματα των υλικών. Το πεϊνιρλί του Ελευθεριάδη δεν είναι ατομικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα το μοιραστείς κιόλας. Πολύ δύσκολα κάποιος καταφέρνει να συνετιστεί αφού θα μπορούσε να χαρακτηριστείς έως και «εθιστικό».
Στον Ελευθεριάδη εκτός από τα διάσημα πεϊνιρλί, θα γευθείς επίσης διάσημα, πεντανόστιμα σαγανάκια με τα υλικά του πεϊνιρλί, σαλάτες, κρεατικά εξαιρετικής ποιότητας.
Για τις μέρες που θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, νοσταλγικό ή για εκείνες που θες να διευρύνεις τους γευστικούς σου ορίζοντες, ο Ελευθεριάδης είναι εκεί. Συνδύασε το με μια οικογενειακή Κυριακάτικη εκδρομή στη Δροσιά και αυτή τη βόλτα δεν πρόκειται να τη ξεχάσεις ποτέ.